Pinchos!

Spaanse hapjes
Verse ingrediënten
Beste kwaliteit
Hapjes op maat

Genieten met Pinchos!

€2,25 per persoon, vanaf 30 personen. Aanvragen

Heerlijke tapas geserveerd op stokbrood. Met deze Noord Spaanse gewoonte geeft u net even een andere draai aan uw feest of evenement.

Maak uw keuze uit de onderstaande pincho’s, bestellen vanaf 30 personen, 6 pincho’s per persoon.

Pinchos de luxe € 2,25 per stuk

  1. Geitenkaas op een bedje van Chorizo, met garnering Rode Peper en Olijf.
  2. Spaanse Eiersalade met Ansjovis op een bedje geroosterde punt Paprika.
  3. Zalm rol gevuld met Roomkaas en Bieslook, met als garnering een rolletje Ansjovis met Piment.
  4. Tonijn salade op een bedje van Rode punt Paprika, met Kappertjes en toefje Tonijnmayonaise.
  5. Rivierkreeft salade op een bedje van Sla met zongedroogde Tomaatjes en Bos-ui.
  6. Seranoham met Geitenkaas en zongedroogde Tomaatjes.
  7. Gamba’s in pittige knoflookmarinade met mayonaise, op een bedje van Chorizo en zongedroogde Tomaatjes.
  8. Spaanse Tortilla op bedje van Olijven tapenade met zongedroogde Tomaatjes.
  9. Geitenkaas met Seranoham en Pimientos de Padrón, (Groene spaanse peper).
  10. Fèta op een bedje van geroosterde Paprika met olijven tapenade.

Wilt u ook uw dranken laten verzorgen? Bekijk hier de drankenlijst, wij serveren u graag!

Wat is zijn pinchos?

Een pinchos, betekent spies! Soms ook geschreven als pintxos. Het spiesje is zeer bekend en traditioneel in het noorden van Spanje en vooral populair in het Baskenland en Navarra. Daar worden ze zelfs beschouwd als hoeksteen van de lokale cultuur en maatschappij. De pinchos is gerelateerd aan tapas maar dan veelal zonder brood.

Pinchos is de naam van tapas in het noorden van Spanje. In de culinaire historie van Navarra hebben de pinchos zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot kleine verfijnde hapjes waarbij de kok zich op de vierkante centimeter helemaal kan uitleven met combinaties van smaak, geur en textuur. Traditionele ingrediënten en gerechten zijn hierbij vaak het uitgangspunt, maar steeds vaker wordt gespeeld met allerlei invloeden en combinaties. Uiteraard komen deze culinaire hoogstandjes optimaal tot hun recht wanneer ze begeleid worden door de uitstekende wijnen uit het Navarra- gebied.

Traditionele ingrediënten en gerechten zijn hierbij vaak het uitgangspunt, maar steeds vaker wordt gespeeld met allerlei invloeden en combinaties. Denk daarbij aan creaties als: Canelloni gevuld met mousse van kabeljauw en stukjes heek, met twee sauzen van gedroogde tomaat, pepers en forel.

Een goede plaats in Spanje om kennis te maken met de Pincho is Navarra, gelegen in het noordwestelijke deel van Spanje. Navarra geldt in Spanje als dé culinaire hotspot. De Pinchos vormen daar inmiddels de ‘kleine haute cuisine’. Zo kun je daar bijvoorbeeld genieten van een 11 gangen menu bestaande uit allerlei soorten Pinchos.

Elk jaar wordt er in de ‘semana del Pincho’ in Navarra uitgebreid aandacht aan de Pincho besteed. In Pamplona, de hoofdstad van Navarra wedijveren meer dan 80 restaurants, bodegas en tabernas om de smakelijkste en origineelste Pincho te presenteren. Uiteraard komen deze culinaire hoogstandjes optimaal tot hun recht wanneer ze begeleid worden door de uitstekende wijnen uit het Navarra-gebied.

Het zwaartepunt van het festival ligt in de hoofdstad Pamplona. Bij allerlei bars en restaurants kan daar worden deelgenomen aan proeverijen.

Pinchos de luxe

  • Geitenkaas op een bedje van Chorizo, met garnering Rode Peper en Olijf
  • Spaanse Eiersalade met Ansjovis op een bedje geroosterde punt Paprika.
  • Zalm rol gevuld met Roomkaas en Bieslook, met als garnering een rolletje Ansjovis met Piment.
  • Tonijn salade op een bedje van Rode punt Paprika, met Kappertjes en toefje Tonijnmayonaise.
  • Rivierkreeft salade op een bedje van Sla met zongedroogde Tomaatjes en Bos-ui.
  • Seranoham met Geitenkaas en zongedroogde Tomaatjes.
  • Gamba’s in pittige knoflookmarinade met mayonaise, op een bedje van Chorizo en zongedroogde Tomaatjes.
  • Spaanse Tortilla op bedje van Olijven tapenade met zongedroogde Tomaatjes.
  • Runder carpaccio met ruccola & truffelmayo
  • Fèta op een bedje van geroosterde Paprika met olijven tapenade.

Spaanse Eiersalade met Ansjovis op een bedje geroosterde punt Paprika.

Tonijn salade op een bedje van Rode punt Paprika, met Kappertjes en toefje Tonijnmayonaise.

Seranoham met Geitenkaas en zongedroogde Tomaatjes.


€2,25 per persoon, vanaf 30 personen. Aanvragen

Passie en zorg voor de Spaanse keuken en catering

De Spaanse keuken is een van de lekkerste keukens ter wereld. Voor iedereen wat wils, zowel lekkere vlees, vis, en vegetarische gerechten. Ons Spaanse concept komt ieders wens op smaakgebied tegemoet.

Vraag offerte aan
Of neem contact met ons op.